Ballonfiësta Barneveld

Ballonfiësta Barneveld

Schietbaan bij Oud Willaer

Schietbaan bij Oud Willaer

Oud Veluwse Markt Barneveld

Oud Veluwse Markt Barneveld

Valleikanaal

Valleikanaal

Huize Scherpenzeel

Huize Scherpenzeel

Henschotermeer Woudenberg

Henschotermeer Woudenberg

De omgeving

De natuurlijke omgeving begint op Oud Willaer direct voor de deur. Vanuit uw vakantiehuis wandelt u zo het bos in. Oud Willaer is onderdeel van landgoed Scherpenzeel, waar boerderijen en bossen elkaar afwisselen. In het bos ten noorden van Oud Willaer bevindt zich onder andere een in 2004 gerestaureerde historische schietbaan.

In de omgeving kunt u ook mooie fietstochten maken. Leuke fietsroutes liggen voor u klaar. U kunt bijvoorbeeld direct vanuit het huisje een klompenpad volgen, waarmee u een toeristische route door de omgeving aflegt. Verder kunt u per fiets de Knapzakroute volgen en onderweg boerderijen aandoen om echt zelfgemaakt boerenijs te proeven.

Er bevindt zich een openluchtzwembad op loopafstand (geopend in de zomer) en bij Woudenberg ligt het Henschotermeer met strand (op ongeveer 5 kilometer afstand).

Het dorp Scherpenzeel met alle benodigde winkels is makkelijk bereikbaar. Hier zijn eventueel ook fietsen tegen redelijke prijs te huur. Plaatsen om leuk te winkelen zijn bijvoorbeeld Ede, Veenendaal en Amersfoort.

In Terschuur vindt u het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum. Erg de moeite waard om eens een kijkje te nemen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden in en rond Scherpenzeel. In Barneveld is er in de zomermaanden de Oud Veluwse markt en half augustus het Ballonfiësta. Beiden erg leuk om te bezoeken.